zoek menu

De simulaties van Van Aetsveld: levensecht en meeslepend.

Een training die uw mensen de gelegenheid geeft om alle vaardigheden te trainen die ze nodig hebben om hun eigen rol in een project of verandertraject succesvol te spelen. Een training die levensecht is. Zodat de deelnemer reageert zoals hij dat op de werkvloer ook zou doen, en optimaal leert. in onze simulaties worden de deelnemers een dag lang meegezogen in een levensecht verhaal waarin een uitdagende opdracht de hoofdrol speelt.

U vindt bij ons simulaties gericht op de besturingskant, de proces kant en de gedragsmatige kant van project- en verandermanagement. Voor succesvolle veranderingen is het immers nodig dat een bedrijf de goede dingen doet, op de goede manier, en met de goede mensen.

Voor wie:

Afdelingen, projectteams en managementteams die beter willen functioneren, die meer zicht willen krijgen op hun eigen groepsprocessen en beter willen samenwerken; individuele project- en programmamanagers, teamleiders, projectmedewerkers.

Wanneer inzetten:

Als klap op de vuurpijl van een ontwikkelprogramma of opleidingstraject, óf als (vrijwel) op zichzelf staande trainingsdag.

Waar:

Op elke gewenste locatie, mits deze voldoet aan de locatie-eisen van de desbetreffende simulatie.

Duur:

1 of 2 dagen

Simulatie: De IPMA Projectmanagement Belevenis

Focus: IPMA theorie in praktijk

IPMA Projectmanagement Belevenis is een verdieping van de IPMA training. Projectmanagement is een vak en een vak leer je niet uit een boek maar door het te doen! Dat is onze gedachte achter de IPMA Projectmanagement Belevenis. In deze actieve doe-training ervaar je de essentie van projectmanagement. Het laat je realiseren dat voor succesvolle deelname aan een project een andere manier van werken nodig is. Een andere manier van werken die je je gedurende de training al doende eigen maakt. Want een boek, dat kun je ook thuis lezen!

De simulatie zelf bevat in principe geen theorie. Alleen op verzoek van de deelnemers zullen de trainers de theorie kort behandelen. De simulatie kan worden aangepast aan de leerdoelen, die per groep vooraf worden afgestemd.

 

De IPMA Projectmanagement Belevenist wordt gegeven in samenwerking met onze partner Lagant/Symbision.

Simulatie: De Uitdaging van Beukels

Simulatie: De Uitdaging van Beukels

Focus: gedrag; Omgaan met opdrachtgevers

Welkom in de wereld van de evenementenorganisatie. Uw bureau belandt in een race om voor een groot Nederlands bedrijf een feest te mogen organiseren dat zijn weerga niet kent. Een feest op drie locaties, verspreid over het land. Een feest dat voldoet aan de eisen van de hoofddirectie én de drie locatiedirecteuren.

De tijd dringt en de weg is niet zonder obstakels ...
In de Uitdaging van Beukels trainen de deelnemers de competenties samenwerken, impact en overtuigingskracht, besluitvaardigheid en onderhandelen. de deelnemers gaan daadwerkelijk op bezoek bij de verschillende directeuren, neergezet door professionele trainingsacteurs, om met hen in gesprek te gaan. Daarbij hebben ze hun communicatieve vaardigheden hard nodig.

De Uitdaging van Beukels is ontwikkeld in samenwerking met EE Acteerservice.

Simulatie: The Challenge of Egypt

Focus: Processen

We schrijven de vierde dynastie in de Egyptische oudheid, zo’n vierduizend jaar geleden. De piramide van Djoser is net gereed, die van Cheops moet nog worden gebouwd. Aan de oever van de Nijl verrijzen bouwwerken die zelfs millennia later nog mensen zouden verbazen. Hoe kregen de Egyptenaren dit voor elkaar?

Tijdens de interactieve simulatie The Challenge of Egypt bouwen de deelnemers in teamverband een piramide om ervoor te zorgen dat de farao met alles wat hem dierbaar is, op weg kan gaan naar het hiernamaals. De teamleiders bouwen daadwerkelijk een piramide en de projectmanager beheerst het project. Reële en natuurgetrouwe gebeurtenissen beïnvloeden de bouw. In een race tegen de klok leren de deelnemers spelenderwijs de belangrijkste projectmanagementtheorie in de praktijk te hanteren, een projectorganisatie op te zetten, risico´s te analyseren, de planning te bewaken, om te gaan met de stuurgroep en in te spelen op veranderingen.

The Challenge of Egypt is ontwikkeld door GamingWorks.

Simulatie: The Challenge of Egypt

Simulatie: Taikiti Bay

Focus: Samenwerken

Welkom op Taikiti Bay, een prachtig tropisch eiland in de Pacific. De zon schijnt er altijd en over de achttien baaien van Taikiti waait een aangename, verkoelende bries. Het eiland staat al jarenlang in de top 3 van populaire vakantiebestemmingen. Nóg wel. Regeringen van buureilanden hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in moderne faciliteiten, terwijl Taikiti Bay kansen heeft laten liggen. De inkomsten uit toerisme lopen terug en de werkloosheid stijgt. Alleen een goede samenwerking kan het tij keren voor Taikiti Bay. Maar de belangen en doelen van de verschillende spelers komen lang

niet altijd overeen ...
De simulatie Taikiti Bay bestaat uit vier ronden waarin samenwerken tussen organisaties steeds centraal staat. Aan het eind van elke ronde worden de prestaties van uw team afhankelijk van de genomen investeringsbeslissingen en de resultaten daarvan, vergeleken met prestatie-indicatoren. Deze score, gecombineerd met de signalen die uw team ontvangt uit de toeristische industrie, laten zien hoe goed uw team heeft samengewerkt. Heeft uw team de prestatie-indicatoren niet gehaald, dan staan we stil bij de achtergronden en bekijken we de impact hiervan op de samenwerking met anderen.

Taikiti Bay is ontwikkeld door GamingWorks.

Simulatie: Achterland

Focus: Gedrag; Groepsprocessen

Uw team reist af naar Achterland, waar het wordt geconfronteerd met een uitgekiende uitdaging– én met zichzelf. Als bewoners uit Achterland krijgen ze te maken met hun burgemeester, die advies vraagt over het popconcert dat jaarlijks in de gemeente wordt gehouden. Maar een crisis

ligt op de loer ...
Tijdens de simulatie Achterland krijgt uw team steeds meer inzicht in zichzelf. Hoe functioneert de groep? Welke onbewuste groepsprocessen spelen zich binnen het team af? De simulatie sluit naadloos aan op de, tijdens een intake vastgestelde, specifieke leerdoelen van uw team. Onze basis hiervoor is een model voor effectieve teamontwikkeling, bestaande uit vier dimensies: het bestaansrecht van de groep, de inrichting van de groep, groepsdynamica en de manier waarop de groep omgaat met de omgeving. al deze vier dimensies zijn verwerkt in de simulatie. Professionele trainingsacteurs geven deze simulatie een extra dimensie.

Achterland is ontwikkeld in samenwerking met EE Acteerservice.

Simulatie: Taikiti Bay