zoek menu

Alles is mogelijk, maar niet alles is nodig: onze voorbereiding:

Van Aetsveld Academy is geen fabriek die aan de lopende band standaardtrainingen aflevert: ons palet aan trainingsmogelijkheden is kleurrijk. Maar als organisatie hebt u niet alles nodig. Wilt u uw mensen ontwikkelen, dan zorgen we dus eerst dat we uw organisatie goed leren kennen. We luisteren naar uw eisen en wensen. We voeren standaard intakegesprekken met deelnemers en leidinggevende, bekijken documentatie en bezoeken uw organisatie ter oriëntatie. Op basis hiervan stellen we samen met u de meest geschikte trainingsinterventies voor uw organisatie vast.

Je leert door…. te doen! Onze praktijkervaring:

Van Aetsveld heeft diepe wortels in de projectmanagementpraktijk. Dat ziet u terug in onze trainingen: we benaderen de stof vanuit praktische vaardigheden. Dit betekent overigens niet dat de theoretische onderbouwing ontbreekt: enkelen van onze trainers doen, naast hun werk in de praktijk, academisch onderzoek en geven les aan de hogeschool op het gebied van projectmanagement en verandermanagement. Onze focus op praktische vaardigheden betekent wél dat we veel met acteurs werken om de leerervaring levensecht te maken. Het betekent ook dat we voortbouwen op de praktijkervaring van de deelnemers, zodat de stof goed blijft hangen. en het betekent dat we niet meer dan twee dagen achtereen trainen, zodat de deelnemers de gelegenheid hebben om hun nieuwe vaardigheden kort na de training op hun eigen werkvloer in de praktijk te brengen.

Complete ontwikkeltrajecten in modules: los of in combinatie

Een greep uit onze succesvolle leerinterventies:

  • Essentials met focus op het leggen van een solide basis in projectmanagement
  • Verdieping met focus op projectmanagement en projectbesturing voor gevorderden, intermenselijk en praktisch
  • Verandermanagement met focus op het vergroten van verandermanagement door verbreding repertoire aan verander strategieën en veranderinterventies.
  • Coaching en intervisie: het opheffen van individuele belemmeringen en binnen teams, de interactie verbeteren.
  • Workshops topteams: focus op groepsdynamica. Groepspatronen blootleggen en bespreekbaar maken.
  • Professioneel Opdrachtgeverschap: via trainingsblokken, workshops of turbosessies met focus op de rol en de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever inclusief de bij behorende kennis en vaardigheden.
  • Turbosessies: korte, effectieve workshops waarin deelnemers met elkaar de dialoog aangaan zoals Effectief omgaan met projectmanagers; Over projectmythes; Met elkaar in dialoog.
  • Kenniscarrousel: Een inspirerende werkvorm voor kennisoverdracht aan de hand van parallelsessies met een hoog energiegehalte. Deelnemers bepalen zelf hun programma door de voor hen meest interessante en relevante sessie te kiezen bv. Communiceren is beïnvloeden: handvatten voor projectmanagers; Projecthacking - social media; Portfoliomanagement – De kunst van het kiezen.