zoek menu

Hoe trainen we?

Je leert door te doen. Dus zijn onze trainingen praktijkgericht. Maar dat niet alleen. Ze zijn levensecht – en dus effectief – doordat onze trainers alleen praktijkvoorbeelden gebruiken voor de optimale transfer van het geleerde en indien gewenst, zij aan zij werken met professionele trainingsacteurs.

Werken met acteurs

Afhankelijk van de leerdoelen vindt u in onze trainingen uiteenlopende werkvormen terug: van simulaties tot coaching en intervisie. Bijzonder in ons palet aan werkvormen is de geïnspireerde samenwerking met professionele trainingsacteurs. De acteurs met wie wij werken hebben een gespecialiseerde opleiding tot trainingsacteur gevolgd en hebben inzicht in projectmanagement en verandermanagement. Ze zetten dus meer neer dan het doorsnee rollenspel. Daardoor:

  • trainen we uw mensen zeer gericht. De acteurs veranderen in het type persoon of setting waarmee een deelnemer moeite heeft. Of dat nu gaat om een specifieke Belbin-teamrol, een ontevreden klant of een opdrachtgever met een verborgen agenda;
  • worden uw mensen, in een veilige omgeving, rechtstreeks geconfronteerd met hun eigen (on)vermogens, zodat de vaardigheden die we trainen ook daadwerkelijk blijven hangen.