zoek menu

 • Duurzaam projectmanagement op de IPMA Parade 2018

  Ron Schipper verzorgt samen met Fred Stortelers een sessie. Daarbij staat de vraag centraal: Is de platformeconomie als organisatievorm duurzaam?

  Bewierookt als hype sluipen ze onze samenleving in met disrupting impact. Diensten verpakt in apps zoals die van Uber en AirBnB verleiden ons op prijs en gebruikersgemak. En ze hebben ook iets intiems. Je “koopt” toch immers bij een bevriende consument? Inmiddels steken echter onbedoelde bijwerkingen de kop op. Daarom is het tijd voor een nadere blik. Digitalisering is de stuwende kracht achter de platformeconomie die appelleert aan duurzaamheid en het circulaire gedachtegoed. En dat is een dubbele helix. De organisatie is veroorzaker en tegelijkertijd lijdend voorwerp van de verandering. Wie of wat maakt nu het verschil? Waar liggen kansen en valse beloften? Ron en Fred nemen u mee in de wereld van de platformeconomie.

  Meer weten over de IPMA Parade 2018?

  Het actuele programma treft u aan op de site van de IPMA Parade. En volg ook op twitter dit onderwerp pmparade, Ronschipper en FSMConsultants.

  Meer informatie over onze topclass Duurzaam Projectmanagement? Kom naar onze stand of kijk alvast op de    website van de Academy.

  Lees het hele artikel…1 minuten leestijd

Ron Schipper

Ron Schipper Msc (1971) is een ervaren project- en programma manager, principal consultant en onafhankelijk onderzoeker. “Andere Projecten voor een Beter Leven” beschrijft zijn drive, het vinden van mogelijkheden voor duurzaamheid in elk project is zijn dagelijkse bezigheid. Hij is een erkende internationale expert op het gebied van duurzaam projectmanagement met veel publicaties, enkele boeken en consultancy opdrachten voor bedrijven die dit onderwerp adopteren.