zoek menu

 • Agile Programmamanagement ronde tafel sessie


  Na het succes van vorige keer organiseren Lagant & Van Aetsveld samen de Agile Programmamanagement ronde tafel sessie op donderdag 29 november vanaf 17.00 uur in Utrecht.

  Direct aanmelden via de academy of verder lezen voor meer details.

  AgilePgM Foundation digital badge

  Wil je meer leren over hoe Agile Programmamanagement bijdraagt aan een wendbare organisatie? Waarom het nodig is? Hoe je dat doet naast IT afdelingen samen met sales, services en operations? En hoe AgilePgM daaraan bijdraagt?

  Specialist: Henk Venema aan het woord

  Henk Venema, programmamanager bij ING Wholesale en Agile transition lead, brengt de casus van ING in. Hij legt uit waarom ING voor deze agile aanpak gekozen heeft. Waarom wendbaarheid (agility) noodzakelijk is en hoe  strategische doelen kunnen worden bereikt middels een programmatische aanpak. Vervolgens geeft hij een aantal praktische handvatten en scenario’s.

  ING als praktijkvoorbeeld

  ING Nederland geldt als boegbeeld als een van de eerste grote bedrijven die de totale organisatie omgooide en agile  ging werken. De agile manier van werken wordt veelal toegepast binnen IT afdelingen. Maar hoe zorg je dat andere afdelingen ook meer wendbaar worden om effectief op de VUCA (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous) wereld te kunnen reageren.

  Het doel van de avond; ervaringen delen

  Het doel van deze avond is om met ervaren collega programmamanagers uit diverse organisaties kennis en ervaringen te delen. De ING casus geldt als inspiratie bron. De avond is interactief van opzet.

  Samenwerking Lagant & Van Aetsveld

  Lagant is één van de weinige trainingsbureau’s in Nederland die Agile Programmamanagement (AgilePgM) mag certificeren. Samen met Van Aetsveld is er een surplus aan kennis en ervaring op dit gebied. Schrijf je in via Jacqueline Riphagen. Heb je inhoudelijke vragen benader Orlando Heijmerink (06 1321 7772) of Evelyne Middleton (06 5252 6461).

  Datum & locatie & kosten

  29 november 2018, directe omgeving Utrecht. Deelname aan deze sessie is kosteloos!

  Programma

  Van 17.00 uur tot 18.00 uur ontvangst met een eenvoudige maaltijd. Vanaf 18.00 uur  kennismaken en bespreken:

  • 17.00-18.00 – Ontvangst
  • Vanaf 18.00 – Kennismaken & inventarisatie onderwerpen
  • Waarom heeft ING voor de agile manier van werken gekozen voor haar gehele organisatie?
  • Hoe in een agile organisatie invulling geven aan strategie met behulp van een programmatische aanpak?

  Om ongeveer 20.30 uur gaan we deze avond met een evaluatie gezamenlijk afronden.

  Wat is VUCA?

  VUCA is een Engelstalig acroniem. Waar het voor staat legt deze video van Complexity Labs goed uit: https://www.youtube.com/watch?v=9yg_BLNSYZU

  Lees het hele artikel…2 minuten leestijd

Evelyne Middleton

Als adviseur vertaal ik de ontwikkelvraag van onze opdrachtgevers naar maatwerk interventietrajecten samen met onze excellente trainers en consultants die dagelijks projecten en programma’s vormgeven en veel praktijkervaring hebben: PM4PM. Excelleren in het PM vak begint vooral met meters maken, reflecteren op eigen handelen, het delen van ervaringen en het uitwisselen van de lessons learned. 70-20-10 is een prima uitgangspunt bij de inrichting van leerpaden binnen organisaties. Ontwikkeltrajecten richt ik, in co-creatie in met HR, Learning & Development, de manager Projects, de direct leidinggevende en met de deelnemers om te komen tot een maatwerk traject waarbij iedereen zijn rol pakt op weg naar verdere professionalisering.